urbanismul

sâmbătă, 27 februarie 2016

Masa de dining realizata din masa masina de cusut

Pentru cei cu idei creative in materie de mobilier personalizat si de refolosire a unor obiecte vechi in realizarea unor proiecte de design de mobilier vintage, se pare ca site-ul www.pinterest.com reprezinta o sursa sigura de inspiratie la indemana oricui.

Asa s-a intamplat si in cazul meu, continuand seria experimentelor "home-made furniture", la o simpla cautare pe Pinterest a expresiei "sewing machine tables" am gasit o multime de exemple de masini de cusut antice transformate in mese, birouri, suport pt. chiuvete, etc. 

Anticele masini de cusut Singer transformate in adevarate piese unice de mobilier, cu intrebuintare moderna si un design atragator.


Am zis sa-mi incerc si eu norocul, si-am inceput sa-mi caut in prima faza o masina ieftina de cusut (bineinteles ca ma interesa doar cadrul metalic), asa ca in scurt timp am achizitionat o masina antica de cusut, din perioada interbelica marca Compania Anglo-Americana. De reconditionarea cadrului de fier s-a ocupat temeinic firma www.advar.ro , constand in sablare (indepartarea straturilor de vopsea veche + indepartarea ruginii), urmat de vopsirea in doua straturi cu un lac special.In proiectul initial am pornit pe ideea de transformare in masa de birou, insa in scurt timp s-a conturat ideea realizarii unei mese mari de dining, de aici am inceput cautarii unei a doua masini de cusut.
De data aceasta am ales o masina Singer autentica.
Deocamdata proiectul este in lucru, cadrul de fier urmand a fi si acesta reconditionat.
Urmeaza alegerea unui blat de lemn masiv (stejar antichizat), rezultatul final urmand a fi publicat intr-un articol viitor.

chicville.ro

4 comentarii:

  1. Si nu e pacat de masina aia, daca era functionala?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu era functionala din pacate, la 100 de lei...tocmai una nefunctionala cautam pt. proiect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu era functionala din pacate, la 100 de lei...tocmai una nefunctionala cautam pt. proiect.

    RăspundețiȘtergere